Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Καταρράκτες Νυδρί: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Λευκάδας

  Η Λευκάδα είναι ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου Πελάγους, γνωστό για τις εκπληκτικές παραλίες του, τα κρυστάλλινα νερά του και την πλούσια φυσική του ομορφιά. Ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού είναι οι καταρράκτες στο Νυδρί, που βρίσκονται μόλις 4 χιλιόμετρα από την παραλία του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

  Οι καταρράκτες αποτελούνται από δύο κύρια τμήματα, τον καταρράκτη Ρονιές και τον καταρράκτη Δημοσάρη. Ο καταρράκτης Ρονιές είναι ο μικρότερος από τους δύο και χύνεται σε μια όμορφη γαλαζοπράσινη λίμνη. Ο καταρράκτης Δημοσάρη είναι ο μεγαλύτερος και πιο εντυπωσιακός, με ύψος 12 μέτρα.

  Η διαδρομή προς τους καταρράκτες είναι εύκολη και ευχάριστη. Ο δρόμος είναι ασφαλής και καλά σηματοδοτημένος. Η διαδρομή ξεκινά από ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Βαυκερή και καταλήγει στο σημείο όπου ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί στους καταρράκτες.

  Η διαδρομή από το μονοπάτι προς τους καταρράκτες διαρκεί περίπου 20 λεπτά, και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Το μονοπάτι είναι καλογραμμένο και περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση.

  Φτάνοντας στους καταρράκτες, οι επισκέπτες θα μαγευτούν από το θέαμα. Η δύναμη και η ομορφιά των νερών που πέφτουν από τα ψηλά βράχια είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

  Οι καταρράκτες στο Νυδρί είναι ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τη φύση και να χαλαρώσετε. Είναι ένα μέρος που θα σας μείνει αξέχαστο.